Pavlov  patří  vinařské oblasti Morava - Mikulovské  vinařské  podoblastis  plochou  4  948  ha  registrovaných  vinic ve 185 viničních tratích a 30 vinařských obcích. Pavlov je na 15. místě v ČR dle plochy registrovaných vinic. Je zde celkem 227 ha osázených vinic (údaj k 31.12.2018).

Výrobě vína se dnes v obci věnuje přes dvacet vinařů registrovaných u Vinařského fondu a mnoho menších pěstitelů hroznů. Ovšem pro svou potřebu vyrábí víno většina rodin v obci.

Hrozny se pěstují integrovanou produkcí, tedy způsobem  šetrným  k  přírodě,  a  vyrábí  se  zde také  biovíno.  Dobrému  vinařskému  technologovi   poskytují   pavlovské   vinice   dostatek kvalitních  hroznů  pro  výrobu  výborných  vín zajímavých  svým  ovocitým  buketem,  kořenitostí a pikantní kyselinkou.

Na  vínech  z  Pavlova  znalci  oceňují  především jejich  originální  ovocitou  svěžest,  aromatičnost  a  kořenitost  danou  unikátním  vápencovým podložím úpatí Pálavy, chráněné krajinné oblasti  a  biosferické  rezervace.  V  odrůdové skladbě  nabízených  vín  převládají  vína  bílá, zejména Ryzlink vlašský a Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené, Müller Thurgau, Pálava, Aurelius, Rulandské bílé a Rulandské šedé, Chardonnay, Sauvignon  a  Muškát  moravský.  Na  milovníky červených   vín   čeká   Svatovavřinecké,   Frankovka, André, Zweigeltrebe, Rulandské modré a Modrý Portugal.